Ved en begravelse forstås at kisten kommer i jorden efter en højtidlighed i kirken. Jordpåkastelsen foretages oftest ude på kirkegården af præsten.
Ved en bisættelse vil jordpåkastelsen foregå i kirken af præsten, hvorefter kisten køres til krematoriet.
Når urnen kommer tilbage er det en praktisk foranstaltning at urnen sættes i jorden. Nogen gange deltager præsten også her, men ikke ofte.
Nedenstående har vi udformet en huske/overvejelsesliste, inden og omkring selve højtideligheden.
Det er emner vi vil tale om og spørge indtil når vi er sammen. Vi vil komme ind på mere, men her er noget at starte med:
Til sidst i vores samtale får I et prisoverslag fra os.
Der er faste priser på ydelserne fra os. Da der er forskel på priser ved gravstedsvalg, blomster, gravsten og andet, som bliver udlæg gennem os, kan vi ikke give en nøjagtig pris på det.
Ved dødsfald er der også en række opgaver, som bedemanden normalt ikke tager sig af. Derfor har vi her en liste over de ting som man blandt andet skal huske.
Afmelding og nye aftaler:
Dette afsnit er nævnt for at undgå tilbagebetalinger og grimme økonomiske overraskelser.
*Det er vigtigt at bemærke, at længstlevende succederer (indtræder) i førsteafdødes skattemæssige stilling. Det betyder at længstlevende går glip af det dobbelte personfradrag samt det dobbelte bundfradrag i mellemskatten. Bliver den samlede indtægt større end grænsen for mellemskatten, indtræder der en topskat.
Konsekvensen er en ekstraskat i det følgende skatteår – vær opmærksom på dette.
Andet: Kontakt til hjælpemiddelcentralen, hjemmeservice, overskydende medicin til apoteket.