Virus vedkommer os alle

Alt er stille, og alligevel er der en uro der ulmer i os og i verden.

Vi får tid og mulighed for at tænke.

Hvor lidt har vi mennesker magt over??

Vi, som bedemænd, får også  udmeldt nye forholdsregler i forhold til vores arbejde. Pt.  skal vi behandle alle afdøde som om de har CoronaVirus.

Dvs. vi skal bære masker, handsker og dragt, og vi skal dække afdødes ansigt, mens vi flytter på deres kroppe.

Dette giver os nye udfordringer:  Hvor meget kan vi indrage jer som familie, i vores arbejde lige nu? Ofte har vi nogen af jer med, når vi lægger afdøde i kisten.

I har jo været omkring personen lige indtil døden kom, så for nogen pårørende er tanken; hvorfor skal I nu overlade den sidste del af omsorgen til fremmede mennesker som os?

Opgaven er vores og vi udfører den gerne, som altid, med respekt for jer og for den døde. Vi skal passe på os selv og på jer.

I det hele taget skal vi ikke komme sammen mere end højest nødvendigt, samtalerne kan foregå over telefon, eller på kontoret med få gæster. Vi bruger mail og sms´er mere end før.

Når vi har højtidlighed kommer vi og passer vores del af jobbet. Vi sætter kisten ind i kirken eller kapellet og vi kører kisten derfra igen.

I er i gode hænder ved personalet fra kirkerne.

Vi kan henvise til en der har udstyr til at sætte op i en kirke, så en højtidlighed kan live streames i et lukket forum. Også en mulighed i disse tider.

Vi anbefaler at I venter med at få urnen sat ned på gravstedet, til vi har normale omstændigheder igen. Det giver en mulighed for at der kan  holdes en mindestund i forbindelse med denne handling,  flere kan komme og deltage og hermed få mulighed for at tage den sidste afsked her.

Det er ikke måden vi plejer at at arbejde på, men vi ønsker at I skal vide: Vi ser jer. 

Kontakt os

Du kan let og hurtigt sende os en besked i nedenstående formular.