Drømmen er blevet til virkelighed

Med mange års erfaring som bedemand har jeg nået at opleve og erfare en del indenfor jobbet. En stor ændring med årene har været vores tilgang til kapelforhold og til at turde være sammen med vores døde.

I gamle dage brugte man mere tid sammen med den døde i eget hjem, hvis man altså døde der. Naboer og familie kom forbi for at se en sidste gang. Efterhånden som flere døde på hospital blev kapellet ved sygehuset brugt.

Nu erfarer vi at flere får lov at dø hjemme igen, men der er ikke mange der vælger at have afdøde i stuen så længe. Så derfra lægger vi afdøde i kapel indtil begravelsen skal finde sted.En del kirker har dog valgt at lukke deres kapel. Det kan der være flere grunde til. Der er krav om at temperaturen skal være lav, Den øgede redskabsbesiddelse hos graverne skal opbevares et sted, og udfordringen med at sætte kiste ind i kapel udenfor almindelig arbejdstid kan være nogle af forklaringerne.

Vi har altid brugt meget tid på at være omkring familier, når de ønsker mere tid sammen med deres døde. Her har jeg haft en stor drøm om at få lavet et sted, hvor der er en god atmosfære, nok af plads og tid uden at familien skal føle de er i vejen.

Gennem snart 3 år har vi arbejdet seriøst med denne drøm

Vi har set på muligheder inden for vores egen matrikel, forhandlet med kommunen, fået tegnet skitser, set på den økonomiske del og drømmen voksede sig større og større i mig. Mulighederne for hvad sådan et nyt byggeri kunne bruges til ville ingen ende tage.

Vi fik hurtigt lov til at bygge i samme sokkel, og dette blev et fællesprojekt for os alle herude. Når vi havde lidt ”fritid” begyndte vi at tømme den gamle bygning, og rive ned. Dejligt med ansatte der også er handymen.

Soklen blev støbt og så gik der lang tid hvor vi skulle vente på godkendelse af tegninger. Efterhånden som vi fik grønt lys for mere og mere gik byggeriet i gang. Vores tålmodighed har virkelig været sat på prøve. En lang tid hvor vores kontorareal var minimal, og vores daglige arbejde skulle passes uanset hvad. Men efterhånden som bygningen tog form, blev vi alle også mere sikre på at det blev det helt rigtige vi gjorde.

I oktober 2022 fik vi ibrugtagningstilladelse og siden har vi brugt rummet flittigt.

Og det er min drøm der er blevet virkelig

At opleve de pårørende der kommer til os, udviser virkelig ro og tilfredshed. Rummet er enkelt, højt til loftet, en dejlig akustik, udsigt ud i fredskov og uden forstyrrelser fra trafik og andet. Her kan man være tilstede og der er plads til at man kan gå ud og ind som det passer.

Jeg oplever at rummet mere og mere kommer til sin ret, og at vi ikke skal bruge det til så meget andet end det det er blevet bygget til i første omgang.

Vi er en forretning med en base: Grejsdalsvej 265, Vejle så der er næsten altid nogen at træffe på stedet. Det har også medført, tror vi , at flere kommer ud for at tale om liv og død selvom de ikke lige skal bruge en bedemand nu. Derfor har vi valgt at dygtiggøre os mere i at vide om ventesorg. Det bringer vi et skriv om i marts når vi har været på kursus.

Kontakt os

Du kan let og hurtigt sende os en besked i nedenstående formular.